Ποια λεκάνη να διαλέξω για το μπάνιο μου?

Ποια λεκάνη να διαλέξω για το μπάνιο μου?

Οι επιλογές στον τύπο της λεκάνης έχουν άμεση σχέση με τον τύπο του καζανακίου. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες διαφορές ως προς την πρακτικότητά τους και την τιμή τους.

Χαμηλής Πίεσης

Πρόκειται για τις λεκάνες που αποτελούνται από δύο μεγάλα κομμάτια πορσελάνης, τη βάση και το καζανάκι. Αυτά δένουν στεγανά μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση, δημιουργώντας έναν αρμό. Οι λεκάνες χαμηλής πίεσης είναι, αναμφισβήτητα, ο πιο διαδεδομένος τύπος λεκάνης. Το καζανάκι τους είναι το κλασικό, χαμηλής πιέσεως.

Κρεμαστές Λεκάνες

Οι κρεμαστές λεκάνες είναι μια εξαιρετική, μοντέρνα και πρακτική λύση στα σύγχρονα μπάνια. Συνοδεύονται αποκλειστικά από εντοιχισμένο καζανάκι. Η τιμή τους είναι ακριβότερη και, αν συνυπολογίσουμε το κόστος ενός καλού καζανακίου και της εγκατάστασής τους, είναι σίγουρα ο πιο ακριβός τύπος λεκάνης. Προφανώς, είναι πανεύκολες στο καθάρισμα και προσφέρουν μια κορυφαία αισθητική. Μπορείτε να βρείτε κρεμαστή λεκάνη που συνδυάζει design και υγιεινή Κρεμαστή Λεκάνη Κομπλέ PURA/50 SWIRLFLUSH+ΚΑΛ.MS86SC SLIM S/C GSI GHIACCIO

Χαμηλής Πίεσης Μονοκόμματες

Οπτικά, η διαφορά τους από τις παραπάνω είναι ότι κατασκευάζονται ως ένα, ενιαίο κομμάτι. Δεν έχουν αρμούς και αυτό τις κάνει ευκολότερες στο καθάρισμα. Επίσης, με τα κριτήρια αισθητικής του σύγχρονου μπάνιου, είναι αδιόρατα ομορφότερες.

Από την άλλη μεριά, αν συγκριθούν με αντίστοιχης ποιότητας λεκάνες δύο τεμαχίων, είναι σαφώς πιο ακριβές. Ως προς την άποψη ότι εξαλείφει τα προβλήματα διαρροής στον αρμό, που ενδεχομένως να προκύψουν με τα χρόνια στις λεκάνες δύο κομματιών, εμείς θα διαφωνήσουμε. Ο λόγος είναι ότι μια σωστή εγκατάσταση δε θα έχει ποτέ τέτοιου τύπου προβλήματα. Μάλιστα, επειδή οι μονοκόμματες λεκάνες είναι λιγότερο συνηθισμένες, ίσως είναι δυσκολότερο να βρείτε ανταλλακτικά για το καζανάκι της, αν χρειαστεί. Το καζανάκι και σε αυτή την περίπτωση είναι το χαμηλής πίεσης.

Γωνιακές Λεκάνες

Για εξαιρετικές περιπτώσεις, που το μπάνιο είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογών, μια λύση είναι οι γωνιακές λεκάνες. Κατά βάση, πρόκειται για υποκατηγορία των λεκανών δύο κομματιών, με την πλάτη της πορσελάνης του καζανακίου να σχηματίζει ορθή γωνία.

Λεκάνες Υψηλής Πίεσης

Ένας πιο εξεζητημένος τύπος, είναι οι λεκάνες υψηλής πίεσης που αποτελούνται από δύο ξεχωριστά κομμάτια πορσελάνης που δεν θηλυκώνουν μεταξύ τους, τη βάση και το καζανάκι. Το καζανάκι τοποθετείται αρκετά ψηλότερα στον τοίχο και συνδέεται με τη λεκάνη με εμφανή σωλήνα. Σε αυτόν τον τύπο, μπορείτε να αγοράσετε μόνο βάση λεκάνης και να τη συνδυάσετε με ξεχωριστό καζανάκι. Σήμερα επιλέγεται πολύ σπάνια, με μοναδική εξαίρεση κάποια μπάνια με ειδικές απαιτήσεις ρετρό αρχιτεκτονικής. Λεκάνη Υψηλής Πίεσης CLASSIC+ΚΑΖ.Χ/Κ+MHX+ΚΑΛ.MS87 ΛΕΥΚΟ S/C

Λεκάνες Κάτω Αποχέτευσης

Σχεδόν πάντα, η αποχέτευση βρίσκεται στον τοίχο. Ωστόσο, σε πολύ παλιές οικοδομές, μπορεί να βρίσκεται στο πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειαζόμαστε λεκάνη κάτω αποχέτευσης και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη μέτρηση της απόστασης από τον τοίχο ως το κέντρο της οπής της αποχέτευσης.