5 ιδέες για ένα μικρό μπάνιο

5 ιδέες για ένα μικρό μπάνιο

Παρότι το μπάνιο είναι συνήθως ένα από τα μικρότερα δωμάτια στο σπίτι, υπάρχουν κάποια διαμερίσματα όπου το μέγεθος δεν βοηθάει καθόλου με αποτέλεσμα να μην περνάμε όσο ωραία θα μπορούσαμε.

Έτσι, μια απλή αποστολή διακόσμησης μετατρέπεται σε πραγματική πρόκληση!

Σήμερα, υπάρχουν έξυπνες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε και να μεταμορφώσουμε συνολικά τον χώρο μας γρήγορα, καλαίσθητα και οικονομικά!

Εάν βρίσκεστε στην φάση ανακαίνισης ή σκέφτεστε σύντομα να προχωρήσετε σε αλλαγή του μπάνιου σας, η ομάδα του Bathify σας έχει μια σειρά προτάσεων που μπορείτε να αξιοποιήσετε!

Σχεδιάζοντας ένα μικρό μπάνιο αρχικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την επιλογή που θα κάνετε στα πλακάκια. Επιλέξτε πλακάκια μπάνιου σε μεγάλη διάσταση! Με αυτό θα έχετε την αίσθηση ενιαίου χώρου, χωρίς τα κοψίματα που προκαλούν οι αρμοί. Ειδικά εάν επιλέξετε για τα πλακάκια τοίχου σας ρεκτιφικάτο πλακάκι που τοποθετείται με ελάχιστους αρμούς, το μάτι «ξεγελιέται» και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε πλακάκια με σχέδια και μοτίβα, προτιμήστε να το κάνετε μόνο για τον τοίχο ή το δάπεδο του μπάνιου σας και όχι και για τα δυο. Μια όμορφη πρόταση είναι να συνδυάσετε για τον τοίχο του μπάνιου σας πλακάκι ξύλου με δάπεδο σε μονόχρωμη ή minimal επιλογή!

Για τα είδη υγιεινής του μπάνιου σας επιλέξτε κρεμαστή λεκάνη που είναι η απόλυτη τάση σήμερα με εντοιχισμένο καζανάκι κερδίζοντας έτσι και πολύτιμο χώρο αλλα και ευκολία στην καθημερινή χρήση αφού καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα και δεν αφήνει «τυφλά» σημεία. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά και να επιλέξετε μπαταριές νιπτήρος και νιπτήρες ελεύθερης τοποθέτησης σε πιο έντονα χρώμα ή με διαφορετικές υφές όπως ματ, κρατώντας το υπόλοιπο μπάνιο σε πιο ήσυχους τόνους.

Μια πρόταση που θα δείτε ότι θα αλλάξει το μπάνιο σας είναι η καμπίνα ντουζιέρας που θα διαλέξετε! Τολμήστε να βάλετε διαχωριστικό ντουζιέρας clear glass χωρίς γραμμές και σχέδια είτε ανυψωμένο με σκαλάκι είτε στην ίδια επιφάνεια του δαπέδου με κανάλι. Θα δείτε ότι ο χώρος δεν κλείνει όπως γίνεται επιλέγοντας μια κουρτίνα.

Σε ότι αφορά τα έπιπλα μπάνιου που θα διαλέξετε, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε υλικά, χρώματα και στυλ για το κάθε γούστο. Σίγουρα όμως μια κρεμαστή επιλογή που καθαρίζετε εύκολα, με κρυφούς χώρους και ευρύχωρα ντουλάπια θα σας εξυπηρετήσει για αποθηκευτικό χώρο ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα και να μην φαίνονται στον χώρο.

Τέλος μην παραλείψετε να διαλέξετε έναν καθρέπτη στο κατάλληλο μέγεθος που θα μεγαλώσει τον χώρο σας και γιατί όχι εάν έχει και led φωτισμό θα σας φωτίσει και κατάλληλα!